Wolf

Het was in het jaar 1993 dat het nummer 3, jaargang 13 van MOLM verscheen.

MOLM was een sober tijdschrift, waar niet om de plaatjes ging, zoals we nu te vaak zien in natuurbladen, maar om de inhoud. Stichting Kritisch Bosbeheer was de uitgever en zette zich voor een hogere natuurlijkheidsgraad van de Nederlands bossen. Deze deskundige pioniers hebben de basis gelegd voor begrippen zoals Beheer door begrazing, Natuurbos, Natuurontwikkeling en Nieuwe wildernis.

 

Het tijdschrift Molm van Stichting Kritisch Bosbeheer

 

 

Opmerkelijk van dit nummer van MOLM was een artikel over de terugkeer van de wolf in Duitsland. Dit iconische roofdier koloniseerde de Duitse deelstaten vanuit Rusland. Inmiddels, na 26 jaar is de wolf bij onze oosterburen goed ingeburgerd.                                                                                                                                                                                            31 roedels en acht paar in 2015.

Het roofdier breidt zich uit, ook richting Nederland. Groot nieuws was de wolf die in het voorjaar van 2015 Drenthe en Groningen binnenwandelde. Dat was sinds 150 jaar niet meer gebeurd. Het heeft niet lang geduurd tot dat hij terugkeerde naar het land van afkomst.

Sindsdien is het vrij stil rond de laaglandse wolf.

Zou het hem lukken om van Nederland een wolvenland te maken zoals in Duitsland en andere Europese staten al is gebeurd?

De tijd zal het wel leren……

De Beste Wensen!

1 reactie op “Wolf”

  1. Pingback: ozempic comprar sin receta, comprar ozempic online, ozempic comprar, comprar ozempic

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: